KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rada Rodziców

“Pomagać potrzebującym i wyróżniać najlepszych” – to motto i główny cel działalności Rady Rodziców, która stanowi samorządną reprezentację rodziców i opiekunów prawnych uczniów Szkoły Podstawowej nr 19 im. Wandy Chotomskiej w Łodzi. Rada Rodziców współpracuje z Dyrekcją Szkoły, Radą Pedagogiczną, instytucjami, organizacjami  i osobami powołanymi do realizacji szeroko pojętego procesu nauczania i wychowania młodzieży.

Radę Rodziców tworzą rodzice i opiekunowie prawni uczniów wszystkich klas, wybrani do tej reprezentacji po jednej osobie z każdej klasy, na okres jednego roku szkolnego. Zebrania Rady Rodziców odbywają się co najmniej dwa razy w roku, natomiast rokrocznie, we wrześniu odbywa się zebranie sprawozdawczo-wyborcze Rady Rodziców. Wówczas z jej składu wybierani są na okres jednego roku szkolnego: Przewodniczący, Zastępca Przewodniczącego, Sekretarz i pięciu członków. Stanowią oni Prezydium Rady Rodziców.

Rada Rodziców gromadzi fundusze pochodzące z dobrowolnych składek rodziców i darowizn, które przeznaczane są głównie na różnorodną pomoc finansową dla naszych uczniów. Jeśli to konieczne wspieramy też szkołę. Żyjemy w bardzo ciekawych czasach, w których życie często pisze zaskakujące scenariusze, a nasza sytuacja rodzinna czy finansowa może zmienić się z dnia na dzień. Dlatego musimy sobie nawzajem pomagać korzystając z dobrowolnych składek rodziców. Zasięg naszej działalności może być bardzo duży, ale jej horyzont zależy tylko od dobrej woli rodziców naszych uczniów, opiekunów, przyjaciół Szkoły i innych osób zainteresowanych wspieraniem działalności Rady. Nie określamy wysokości naszych składek, ponieważ te fundusze z których rozliczamy się bardzo precyzyjnie i uczciwie zawsze wracają do naszych dzieci.

Jesteśmy do Państwa dyspozycji. Prosimy o kontakt z Prezydium Rady Rodziców poprzez dziennik elektroniczny lub adres e-mail: rada.rodzicow@konto.pl

Jeśli coś Państwa nurtuje, macie pomysł co zmienić w Szkole lub chcecie bezinteresownie poświęcić odrobinę swojego wolnego czasu czynnie włączając się w działania Rady Rodziców – prosimy o kontakt. Wspólnie możemy sprawić, że Szkoła, w której nasze Dzieci spędzają większość dnia przez kilka kluczowych lat swojego życia będzie miejscem przyjaznym i bezpiecznym. Takim, z którym będą wiązały się tylko dobre wspomnienia. Pamiętajmy, że Rada Rodziców jest organem niezależnym od administracji Szkoły. Ma ona mocną pozycję opartą na przepisach Ustawy o systemie oświaty i nie jest tylko okazją do finansowego wspierania szkoły.

Zapraszamy do zaangażowania się – im nas więcej tym możemy więcej.

Prezydium Rady Rodziców
Przy Szkole Podstawowej nr 19
im. Wandy Chotomskiej w Łodzi
Rok szkolny 2018/2019 
rada.rodzicow@konto.pl

Numer Konta Rady Rodziców
07 1680 1206 0000 3000 0311 4196

 

Regulamin Rady Rodziców
Regulamin_Rady_Rodzicow_S.P._nr_19_1.pdf

Skład Rady Rodziców
Sklad_Rady_Rodzicow.pdf

1% podatku

28.01.2020

1% podatku

28.01.2020

Szanowni Państwo! Drodzy Rodzice Uczniów SP19! Zeszłoroczna Akcja dotycząca przekazania 1% podatku dochodowego od osób fizycznych na cel szczegółowy RR SP 19 cieszyła się dużym zainteresowaniem. Chcąc powtórzyć Nasz wspólny sukces w  tegorocznej edycji już teraz możecie podzi...

Projekty Rady Rodziców

W roku szkolnym 2018/2019 działania Prezydium Rady Rodziców skupią się na wdrożeniu sześciu projektów, które zostały zatwierdzone podczas pierwszego w tym roku szkolnym zebrania Rady Rodziców - 11 września 2018r. Są to zarówno projekty krótkoterminowe jak i takie, które ...